SO toezicht eetzaal
Tekst hier invullen...
Situatie
- Plaats: -> eetzaal
- Welke leeftijdsgroepen van kinderen eten samen? ->kleuters
- Hoe worden kinderen binnen geroepen.-> Samen met de juf gaan ze naar de eetzaal
- Wat zijn de afspraken wanneer kinderen klaar zijn met eten? ->Water drinken en gezicht en handen wassen
- Wat zijn afspraken rond praten tijdens de maaltijd.-> Niet te luid praten
- Wat zijn de afspraken rond afruimen van de tafels. ->De begeleiders gaan dat doen
Opstelling van de kin
De maaltijd werd:
- Ter plaatse bereid
Hoe wordt de maaltijd bewaard?
- Warm bewaard; temperatuur __60____°C
- Koud bewaard; temperatuur ___7____°C
Persoonlijke hygiëne werd toegepast
- Handen wassen
- Haar opgebonden
- Haarnetje
- Schort
Samenstelling van de warme maaltijd
Gebruik de seizoenskalender en de specificatiefiche van de traiteur om de onderstaande gegevens aan te vullen.
Koolhydraten:
- Aardappelen
Eiwitrijk product:
Vlees
Groenten en fruit:
Wat? Champions
Seizoensgebonden: JA
Vetstof:
Boter
Melkproduct:
NEE
Drank:n
Water
Omschrijf de communicatie van de begeleider met het kind/groep kinderen
Wat doet de kinderbegeleider om kinderen te motiveren om te eten.
- Voorbeelden: bord leegeten, beleefd eten, eettempo, zelfstandig eten…
- Bij soep gaan we sommige kindjes helpen die niet graag soep drinken door het met een lepel in hun mond te doen