SO toezicht eetzaal

Tekst hier invullen...

Situatie

  • Plaats: -> eetzaal
  • Welke leeftijdsgroepen van kinderen eten samen? ->kleuters
  • Hoe worden kinderen binnen geroepen.-> Samen met de juf gaan ze naar de eetzaal
  • Wat zijn de afspraken wanneer kinderen klaar zijn met eten? ->Water drinken en gezicht en handen wassen
  • Wat zijn afspraken rond praten tijdens de maaltijd.-> Niet te luid praten
  • Wat zijn de afspraken rond afruimen van de tafels. ->De begeleiders gaan dat doen

Opstelling van de kin

De maaltijd werd: 

  • Ter plaatse bereid

Hoe wordt de maaltijd bewaard?

  • Warm bewaard; temperatuur __60____°C
  • Koud bewaard; temperatuur ___7____°C

Persoonlijke hygiëne werd toegepast

  • Handen wassen
  • Haar opgebonden
  • Haarnetje
  • Schort

Samenstelling van de warme maaltijd

Gebruik de seizoenskalender en de specificatiefiche van de traiteur om de onderstaande gegevens aan te vullen.

Koolhydraten:

  • Aardappelen

Eiwitrijk product:

Vlees 

Groenten en fruit:

Wat? Champions

Seizoensgebonden: JA

Vetstof:

Boter 

Melkproduct:

NEE

Drank:n

Water 


Omschrijf de communicatie van de begeleider met het kind/groep kinderen

Wat doet de kinderbegeleider om kinderen te motiveren om te eten.

  • Voorbeelden: bord leegeten, beleefd eten, eettempo, zelfstandig eten…
  • Bij soep gaan we sommige kindjes helpen die niet graag soep drinken door het met een lepel in hun mond te doen

2024-2025 stageblog Manon Vanderschommen kleuterklas 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin